Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer kreves på IB for å få generell studiekompetanse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg går på IB linja. Jeg lurte på hvilket karakterer jeg må få for å få generell studie kompetanse. På IB er det sånn at selv om man får en 2 på en eksamen (aka stryk på eksamen) får man fortsatt IB diploma, hvis man allerede har 24 poeng eller mer tilsammen. Jeg klarer sikkert 24 poeng på IB, men det kan skje at jeg får en 2 på "Maths studies SL" eksamen min. Med unntak til matematikk er jeg helt sikker jeg får middels eller høy karakter på de andre fagene. Det jeg lurer på er: kan det skje at jeg ikke får den norske 'generell studiekompetanse' og dermed viser det seg at jeg ikke har fullført videregående hvis jeg får en 2 på matte eksamen fra IB? Hilsen jente på 19 :)

Besvart 15.05.2019 14:41
 

Svar
Hei jente 19 år,

For å få generell studiekompetanse må du enten ha IB Diploma (hvis du går på IB Diploma Programme), eller så må du oppfylle en rekke krav. Hvis du ikke får IB diploma må du blant annet ha minst 20 poeng på IB, i tillegg til minst karakteren 3 i alle fag. Det vil si at hvis du må få minst karakteren 3 i Maths studies SL hvis du ikke får IB Diploma.

Du kan se en oversikt over alle kravene som stilles til IB her: www.samordnaopptak.no/info/utenlandsk_utdanning/ib/opptakskrav/

Snakk også med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din. Der kan du få konkrete svar om ditt vitnemål.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er IB? (International Baccalaureate)

Gutt sitter og studerer ved pulten

Har du lyst til å ta to år av videregående på en internasjonal linje? Eller lurer du rett og slett på hva IB er? Her får du noen svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag