Hopp til hovedinnholdet

Har ingen venner, og ingen bryr seg om meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Har ingen venner, ingen bryr seg om meg.

Besvart 29.05.2019 14:11
 

Svar
Hei

Kjære jente på 13 år. Jeg bryr meg om deg, og jeg er glad for at du skriver til oss på Ung. Jeg forstår at du har det veldig vanskelig nå, og vil derfor prøve å gi deg noen råd, selv om vi ikke kan snakke sammen på telefonen eller møtes.

Siden jeg ikke vet om du har fått hjelp tidligere, vil jeg råde deg til å ringe hjelpetelefonen som du kan nå på nummer: 116 123, her kan du snakke med noen hele døgnet, og du kan være anonym hvis du ønsker det.

På skolen har du kanskje en helsesykepleier eller en annen voksen (lærer, rådgiver) du kjenner. Da er det viktig at noen av de du kjenner på skolen, får vite hvordan du har det, så de kan få mulighet til å hjelpe deg. Du kan selvsagt også ta kontakt med en voksen du ikke kjenner, for eksempel helsesykepleier.

Det som gjør at det hjelper å snakke med noen er å få satt ord på følelsene sine. Da blir ofte det tunge, lettere å bære. Det gjør ikke noe om man gråter eller blir sint. Det er helt normale følelser som voksne kan håndtere. Du skal ikke ha det så vanskelig som du har det nå, og du skal ha det bra på skolen.

For å få gode venner er det beste utgangspunktet å være en god venn selv, og første bud og det beste rådet er nok å være hyggelig. Så er det viktig å være seg selv, tørre å vise hvem man er, slik at man begynner et vennskap på rette premisser. Noen kan være veldig sjenerte eller føle seg utrygge (gjelder nok ganske mange) og da kan det gjøre at man ikke tør å ta kontakt, trekker seg unna, eller tøffer seg og viser frem en side av seg selv som ikke er helt ekte i starten. Men uansett må man tørre å prøve å ta kontakt og være åpen for at andre tar kontakt med deg.

Her kan du lese litt mer om hvordan man kan ta kontakt i forhold til vennskap.

Jeg tenker på deg og håper du fikk litt hjelp til å få det bedre.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag