Hopp til hovedinnholdet

Hvordan balansere skole og fritid?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om hvordan jeg kan balansere skole og fritid, når jeg har 2-6 fotballtreninger- og kamper i uken, og mange innleveringer på skolen som jeg må øve til? Jente, 14

Besvart 08.06.2019 23:58
 

Svar
Hei

Det er mange som synes det kan være vanskelig å balansere fritid og skole. På ungdomsskolen begynner man kanskje å kjenne på at kravene blir litt høyere overalt, og at man må bruke mer energi til det man er med på.

Skole er en viktig prioritering, men likevel ikke alt. Hvis du i tillegg klarer å holde på fotballtreningene og kampene uten å slite deg helt ut, kan fotballen påvirke skolen positivt. Vennene på fotballen er sikkert viktige for deg, og det er fint å ha flere miljøer der du trives i og sånn at du innimellom får litt pause fra skolearbeidet. Kroppen virker også bedre om helsa er bra.

Det er lov å ta pauser fra trening hvis du kjenner på at det er mye å gjøre på skolen. Si for eksempel ifra til treneren din at du ikke har tid til å være med på kamper en uke, og kom sterkere tilbake uka etter:)

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag