Hopp til hovedinnholdet

Er det lov at Vg3 må ha gym sammen med Vg2?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går i en vg3 klasse som har gymtimer med vg2 klasse, og i den forbindelse lurer jeg på lovlgivning rundt dette temaet. Syntes å ha time med noen som har en helt annen læringsplan for kropsøvingsfaget og kanskje er på et annet nivå fysisk pga alder blir litt dumt, både for lærer og elever med tanke på at lærer enten må dele oss opp innad i timene for å lære bort forskjellig noen ganger, eller at vi som elever går glipp av ting vi egentlig skal lære i følge læringsplanen for å heller lære ting vi alleredet har lært. vi har nå hatt 3 gymtimer og vi har ikke lært noe nytt og læreren kjører samme opplæring for begge klasser. Jeg skjønner at læringsplanen bare er en mal for at vi skal kunne det vi må til foreksempel en eksamen, (lærer: så lenge du klarer eksamen og jeg vurderer dere etter deres læreplan kan dere ha samme opplæring som vg2), men med bedre tilrettelagt undervisning kan vi også lære så mye mer, det læringsplanen egt er ment for. Takk for svar

Besvart 11.09.2019 13:23
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. 

Det er ikke vanlig å blande to klassetrinn på videregående, men det er heller ikke ulovlig. 

Slik du skriver, er det viktig at dere når kompetansemålene for læreplanen i Vg3. Finn læreplanen her.

Målene i kroppsøving er veldig generelle og gir stort rom for lokale valg og tilpasninger. Hvis du titter på kompetansemålene for Vg2, vil du se at de er veldig like. 

Likevel høres det ikke ut som om du får nok utfordringer i gymtimen, og det er viktig å ta opp med læreren. Du har også krav på undervisning som passer til deg, og det er ikke greit at læreren hele tiden er opptatt med den yngste elevgruppen.

Ta en prat med rektor om dette ikke bedrer seg.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag