Hopp til hovedinnholdet

Får angst hver gang det er kroppsøving

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte nettopp på videregående og lurer litt på hva jeg kan gjøre for å slippe og ha kroppsøving. Faget får meg til å ville ta selvmord. Jeg har sinnsykt dårlig kondis og er ekstremt dårlig i hver eneste sport, så jeg får angst hver eneste gang det er kroppsøving og gruer meg til det hele uka. Jeg har også gått til legen på grunn av pusteproblemer, men har ikke blitt diagnosisert fordi de fant ikke ut av grunnen til disse problemene. Og kan ikke be mamma om å ta meg dit igjen, fordi jeg tør ikke å prate ordentlig med henne (av personlige grunner) om hva som plager meg. Det er faktisk ingen jeg tør å snakke med. Har også feber nå som jeg skriver dette (søndag) og vi har kroppsøving på tirsdag, så lurer på om jeg egentlig burde delta om jeg er såpass forkjølet. Men vil ikke at det skal gå utover fraværsgrensa mi og jeg kan jo heller ikke dra til legen bare fordi jeg er forkjølet. Så hva kan jeg gjøre med disse problemene? Mvh, stresset og deppa tenåringsjente.

Besvart 11.09.2019 15:16
 

Svar
Hei

Dette høres ikke bra ut og slik kan du ikke ha det. For å slippe å ha kroppsøving på videregående, må det være tungtveiende grunner for å ikke kunne delta.

Og trenger skolen alltid en legeerklæring. Jeg tror at du, for å finne en løsning på dette problemet, må snakke med noen rundt deg om hvor mye du plages og hvor ille det er for deg. Det spiller ikke så stor rolle hvem du snakker med, det kan være kontaktlærer, gymlærer, du kan også oppsøke rådgiver eller helsesykepleier på skolen.

Noen ganger er det lettere å snakke med helsesykepleier, som kan hjelpe deg med å snakke med legen, hvis du gir samtykke til det.

Du trenger en mer permanent løsning på dette problemet. Det er også muligheter for tilrettelegging av kroppsøving og at du har individuelle vurderinger.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag