Hopp til hovedinnholdet

hei, er en gutt på 17år, går på sogn vgs, jeg studerer som bilmekkaniker, men jeg har mista intresset mitt, jeg vet ikke hva jeg er intressert i.

 

Spørsmål
hei, er en gutt på 17år, går på sogn vgs, jeg studerer som bilmekkaniker, men jeg har mista intresset mitt, jeg vet ikke hva jeg er intressert i. karakterene mine ligger på 3-4, hvilken linje kan jeg ta?? jeg er dårlig i matte, men jeg har lyst på en sånn kontor jobb, burde jeg slutte på skolen nå siden jeg har stort fravær?? pliss hjelp meg, hvilken linje kan jeg ta??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.
Det er vanskelig å vite hva du mener med kontorjobb, siden det er et VELDIG vidt begrep, og kontor finnes innen alle bransjer.

En ting er ihvertfall sikkert, det lønner seg ikke å slutte. En ting du kan gjøre, er å ta allmennfaglig påbygging slik at du får studiekompetanse. Etter det står du fritt til å velge hvis du vil ta høyere utdanning.

Jeg oppfatter deg slik at du vil ha mer administrative jobber, og da kan kanskje samfunnsfag eller andre mer teoretiske linjer være noe for deg. Det er vanskelig å peke på en spesiell linje du bør gå på for å få en kontorjobb, men da er det enkelte yrkesfag du ikke bør gå på.

Du har ihvertfall ikke noe større sjanse for å få kontorjobb hvis du slutter på skolen.

Med vennlig hilsen
ung.no- i samarbeid med UngInfo
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er myndig alder?