Hopp til hovedinnholdet

Hva snakker tenåringer om?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Ting har skjedd i livet mitt som har gjort at jeg ikke trives så godt sammen med andre tenåringer lenger. Jeg går aller mest med voksne, og hverken fester eller drikker. Fester har aldri vært en del av mitt liv, ikke konserter heller. Jeg har liksom aldri hatt tid til å være ungdom. Nå bryr jeg meg ikke, og er vant til livet mitt, men før var jeg veldig deprimert. Slik det er nå, når jeg begynte på skolen etter et år fri pga. kluss med linjene, har jeg ikke en sjanse til å bli kjent med folk. De er så ulike meg, de er liksom så barnslige. Jeg har bare en venn, men han er bare på skolen av og til, siden han har delt året i to. Jeg har verken Facebook eller Skype, og vet knapt hva det er. Jeg skjønner ikke hva andre tenåringer interesserer seg for, og bryr meg ikke særlig om dem, og er blitt vant til å være svært ensom. Jeg stoler ikke på noen, og liker dyr bedre enn mennesker. Spørsmålet mitt er hva andre tenåringer liker å snakke om? Jeg har ikke peiling, jeg har liksom aldri vært en del av de andre. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg skjønner at du føler deg annerledes enn dem, men det er veldig viktig å kunne ha kontakt med de som går på skolen din og ikke minst i klassen din.

 

Tenåringer snakker om det som alle snakker om; nemlig hva som har skjedd i det siste, ting som er viktig i livet deres, ting de bryr seg om og ting de synes er viktige. Det blir selvsagt en del snakk om skolen. Hvis du prøver å menge deg med dem, snakke med dem mens de står sammen flere, så kommer du fort inn i samtalen. Da får du høre hva de snakker om, og det trenger ikke nødvendigvis være så annerledes enn det voksne snakker om. Du sier jo at du ikke kjenner noen, så prøv å bli kjent med dem! De fleste mennesker elsker å snakke om seg selv, så still dem spørsmål. Har de noen hobbyer, driver de med en eller annen idrett, hva liker de å gjøre på fritiden. Hva med familien, har de mange søsken? Og ellers dagligdagse ting, som hva de gjorde i helgen osv.

 

Det er også forskjell på tenåringer. Noen liker kanskje å snakke om politikk og samfunn, andre snakker om fotball og annen sport, og så har du de som mest liker å snakke sladder. Sistnevnte er kanskje mest jenter. Jeg tror du vil finne at det nok er flere som har samme interesser som deg - som dyr f.eks. Fortell om deg selv og still dem spørsmål og bli på den måten kjent. Du kan ikke dømme dem og tro at alle er barnslige før du kjenner dem.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen