Hopp til hovedinnholdet

Liker meg ikke på skolen. Kan jeg bytte hvis jeg får legeerklæring?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg går på en skole som jeg ikke liker siden, jeg føler at det er vanskelig å bli kjent med de andre, og jeg har begynt å skulke noe jeg ikke har gjort før , skole livet før ikke som nå , jeg liker meg ikke der , jeg klarer ikke konsentrere meg jeg har prøvd å bytte skole men alle er fulle. Hvis jeg skaffer en lege erklæring , hvil det hjelpe? , hvis ikke hva kan jeg gjøre? takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Det er leit å høre at du opplever skolehverdagen slik du bekriver den. Ikke minst er det veldig dumt at du har begynt å skulke. 

Du skriver at du har forsøkt å bytte skole, men at skolene er fulle. Du kan kontakte Inntakskontoret i fylket der du bor og spørre om hvorvidt en legeerklæring kan påvirke muligheten til skolebyttet eller ikke. Dette må nesten Inntakskontoret vurdere i hver enkelt situasjon.

 

Uansett om du få bytte skole eller ikke, synes jeg det er kjempeviktig at du og skolen du når går ved, sammen kan se litt på hvordan du har det om dagen. Det er viktig at du klarer å dele tankene dine med noen. Ofte finnes mange muligheter og løsninger, men skolen må få muligheten til å høre hvordan du har det. Husk at du kan snakke med rådgiver,helsesøster, eller en hyggelig lærer. Dette er jo spesielt viktig dersom du ender opp med å fortsette på skolen der du går nå. Sammen må dere prøve å finne tilpasninger og ordninger som gjør at skolehverdagen fungerer bedre for deg. Hvis du ikke trives så er det viktig å fortelle det til noen, og de kan hjelpe deg med å finne løsninger som gjør at du får det bedre. Det er mye som kan gjøres, du må bare tørre å si i fra til noen. Det er ikke noe bra å ha det slik du opplever nå, og ofte hjelper det litt bare å få sagt i fra noen som tar deg på alvor.

 

Å begynne på en ny skole og bli vant til den, kan ta tid. For noen tar det lengre tid enn for andre. Enkelte er sjenerte, og bruker dermed litt tid på å bli varm i trøya. Etterhvert blir man bedre kjent med hverandre, og plutselig får man nye venner! Folk du trodde ikke var ok, viser seg plutselig å være ok alikevel! 

 

Innimellom er det viktig å pushe komfortsonen sin. Trekk em dyp pust, og gå bort til en i klassen. Prøv å snakk med de nye klassekameratene dine. Kanskje er noen du ikke kjenner så godt hyggeligere enn du trodde? Eller du finner deg noen i klassen som du jobber veldig godt sammen med? Vis at du har lyst til å bli kjent med dem. Husk at det kan ta lang tid å finne sin plass i en ny klasse, og blant nye venner. Man må være tålmodig og ta tiden til hjelp. Ofte vil man etterhvert finne ut at folk man ikke trodde man likte, ender opp med å bli sin bestevenn!

 

Håper dette var til hjelp. Sjekk gjerne også artiklene under dette svaret for tips på veien. Lykke til videre, og husk å ta tiden til hjelp!

 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen