Hopp til hovedinnholdet

Føler læreren har noen imot meg

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke den roligste pensjonen jeg kjenner, men tror det kan ha noe med at jeg føler at lærerens har noe i mot meg. Medelever har også kommet til meg å spurt hva den og den læreren har i mot meg. En i klassen er godt likt av lærere og får gjøre hva han vil. Spille på pc i timen osv. Han og jeg er ikke så gode venner. Han hadde med kniv på barneskolen. Jeg er redd for at han skal ta med på u. Skolen også. Føler meg truet! Hva skal jeg gjøre med disse problemene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det beste ville være om du fikk pratet med kontaktlæreren din eller en annen lærer du har tillit til om dette.  -Hvis ikke du føler at du kan prate med en av lærerne, kan du ta det opp med sosiallærer/rådgiver eller med helsesøster. 

 

Jeg forstår på det du skriver at du kanskje er litt urolig.  -Kan det ha noe med hvordan lærerene prater til deg på? -Og tror du at det kan finnes noen mulighet for at DU begynner å være litt annerledes/roligere i timene?  -Det er ofte magisk hvordan andre forandrer seg hvis man begynner å være annerledes selv. 

 

Er du sikker på at han som det ser ut som får gjør hva han vil i timene, får lov til det fordi lærerne liker ham noen spesielt godt.  -Det kan alltid være årsaker til ting som ikke alle vet.  Denne gutten kan jo ha sine problemer å stri med.  -Hva ville skje om du prøvde å være hyggelig mot ham og bli litt mer kjent?  -Kanskje du ville bil tryggere på ham også da?

 

Lykke til med å få pratet om dette.  -Er det vanskelig, kan du ta en utskrift av det du har skrevet til oss og vise til læreren. 

 

Ha det godt!

 
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag