Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lære meg alt før geografiprøven?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år som har begynt på vgs. Vi har en stor geografi prøve som tilsvarer 3 kapitler og til sammen er det 90 SIDER!!!! Vet ikke hvordan jeg skal lære meg alt det eller hvordan jeg skal øve og få inb alt på 1/2 dager. Mister helt motivasjonen. Hjelp og noen tips?

Besvart 11.01.2019 13:18
 

Svar
Hei, gutt 16.

Dette høres ut som en omfattende prøve. Det høres også ut som du har lite tid igjen til å forberede deg. Til neste gang vil det være lurt å starte "puggingen" litt før. Om du jobber godt underveis, er det enklere å øve til prøver. Denne gangen vil være lurt å velge ut noen områder som du lærer deg bedre enn alt annet, for mest sannsynlig rekker du ikke å lære absolutt ALT. 

Se på kompetansemål for faget, eventuelt læringsmål for de ulike timene dere har hatt. Hva er det vektlagt at dere skal lære? Mål er en pekepinn på hva som forventes av elevene under prøven. 

Lag et tankekart for hvert kapittel, hvor du inkluderer viktige begrep og/eller prosesser som er relevante for det aktuelle temaet. Man lærer en god del av å ta notater mens man skriver. Henger du opp tankekart på taktiske steder (for eksempel. ved senga di og på toalettet), er det også enklere å øve litt ekstra i ledige øyeblikk. 

Lykke til! 

Anbefaler deg å lese vedlagte artikkel under svaret mitt. 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon