Hopp til hovedinnholdet

En ny gutt i klassen klår på meg hver dag. Hva skal jeg gjøre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år (7 klasse) som er ganske irritert! Vi har fått to nye gutter i klassen fra Syria og han ene går og klår på meg vær dag og sier at jeg har stor rumpe...det er ikke kjekt og jeg vil ikke si ifra til læreren... hva skal jeg gjøre?? Vil jo ikke slå de liksom! Men prøver å forsvare meg

Besvart 16.04.2018 19:06
 

Svar
Hei

Du forteller at en ny gutt i klassen klår på deg og sier at du har stor rumpe. Jeg forstår godt at du blir irritert over denne oppførselen. Det er ikke greit å bli klådd på. Det er viktig at denne gutten får høre at dette ikke er akseptabel oppførsel. Jeg er enig med deg i at det å slå ikke er så lurt. Du sier at du ikke vil si fra til læreren. Jeg vet ikke om du har forsøkt å si fra til gutten selv, om at dette ikke er greit. Dersom du har prøvd det, og det ikke hjelper, så kan det nok være lurt at læreren får vite om det. Jeg skjønner at det ikke alltid er så lett å si fra, men av og til er det det som skal til. Læreren kan kalle inn til samtale med gutten og fortelle at dette ikke er akseptabel oppførsel. Hvis det er vanskelig å snakke med læreren, kan du prøve å snakke med helsesøster? Helsesøster er vant med slike problemstillinger, og har ansvar for å hjelpe i slike situasjoner.
Det er viktig at du føler deg trygg på skolen og sammen med klassekameratene dine. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer med lærer/skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer med lærer/skole