Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg takle at pappa onanerte da vi lå i samme seng?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Moren min gikk bort for to uker siden nå, etter langvarig kamp med kreft. Etter dette har jeg ligget på hennes plass i sengen, ved siden av pappa, ettersom jeg ikke syns det var beroligende å sove alene. Jeg la meg litt tidligere enn faren min i går, men sov ikke helt fullstendig når han la seg ned. Etter en stund hører jeg at sengen rister litt, så stopper, så begynner det igjen. Senere fortsetter ristingen hele tiden og jeg har nå våknet helt og skjønner hva han driver med; tar på seg selv / runker. Jeg syns det er så utrolig ekkelt at han kunne gjøre noe sånt i sengen når jeg ligger der! Og nå vet jeg ikke hvordan jeg skal forholde meg til det i det hele tatt. Kan jeg si det til noen? Skal jeg si noe til han? Det er bare en veldig utenkelig situasjon, jeg forstår ikke hvorfor han ikke kunne gått på badet. Jeg og moren min var veldig nære og nå kunne jeg ønske hun var her.. dette behøvde ikke mitt og pappas forhold.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19!

Takk for spørsmål.

Det er forståelig at du blir opprørt av at din far onanerer mens dere ligger i samme seng. Når en er i sorg og i en sårbar situasjon, vil en reagere ekstra sterkt av slike opplevelser. Det er i seg selv en opplevelse som en med rette kan reagere sterkt på, uansett om en er i sorg eller ikke. 

Selv om du er i en vanskelig situasjon etter at moren din døde, er det kanskje godt for deg å begynne å sove alene igjen. Da vil du både slippe å bli minnet på det som skjedde i tillegg til at du kan begynne å leve livet ditt uten din mor. 

For at du skal kunne gå videre, er det kanskje fint for deg å få hjelp av noen. Både siden du var nært knyttet din mor og fordi du opplevde det du forteller om i spørsmålet ditt. Fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom kan henvise deg til psykolog. Helsesøster på helsestasjon for ungdom kan også være fin å snakke med. Det finnes også sorggrupper flere steder i landet - helsesøster kan hjelpe deg med å komme i kontakt med en 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex