Hopp til hovedinnholdet

Kan dere gi meg en tilbakemelding på dette diktet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke god i å skrive på engelsk, men jeg ville bare spørre om din mening på dette "diktet". My hands formed themselves into fists, my nails drove themselves into my palms, my skin broke, i started bleeding. But i was still angry. My door snapped behind me as i ran to my room. As soon as the door was closed i started hitting my head. I open my mouth as if i`m about to scream, but there`s no sound. My tears run as fast as they can down my cheeks. And i look at myself in the mirror. I get disgusted by what i see. I fall on my knees, i get my blade. My left wrist is suddenly covered in cuts. I`ve stopped crying. The blade is on the ground. My face is swollen. But my wrist is now, once again, covered in blood. My mind stops working. I´m just sitting there, on the floor, looking at myself, still disgusted, but this time i feel relieved. «Am i going insane» -nm. 00:00

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om tilbakemelding på et dikt. Jeg opplever diktet som trist og med mye smerte i seg.

Er det noen spesiell grunn til at du er opptatt av dette diktet?

Noen ganger så kan vi ha det vondt og vanskelig uten helt å vite hvorfor vi har det slik. Da kan mange finne trøst eller mening i dikt eller musikk for eksempel.

Dersom det er slik  at du har det vondt eller vanskelig så vil jeg oppfordre deg til å snakke med noen. Det kan være helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.

Det hjelper å snakke om det!

Selvskading er ofte et uttrykk for en indre smerte som er vanskelig å uttrykke. Ved å skade seg så vil man føle seg litt bedre en liten stund fordi den indre smerten kjennes gjennom den fysiske smerten. Da kan man føle seg bedre en liten stund, men den indre smerten vil komme tilbake og trangen til å skade seg vil komme tilbake igjen.

Dette diktet handler om at noen er sinte og/ eller frustrert. Dette er en følelse vi alle har og den kan være vanskelig og uttrykke. Sinne har en funksjon for oss.

Dersom vi føler oss misforstått, ikke sett eller hørt så kan vi bli sinte og frustrerte.

Hva kan vi gjøre med sinne/ frustrasjonen?

Man kan uttrykke hva man føler. Man kan si at "nå føler jeg meg misforstått, det var ikke det jeg mente osv." Man kan sette grenser og si fra at "dette syns jeg ikke er ok". Ved å gi uttrykk for det man føler og tenker så vil man få det bedre.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være nyttige for deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser