Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei meg hele tiden, hva er dette ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!:) jeg er lei meg hele tiden! HELT Uten grunn...jeg kan ha værdens beste dag, så plutselig braser jeg ut i tårer og hulker innmari! I dag på skolen gråt jeg hele dagen! Øynene mine ble kjemperøde, jeg fikk vont i hodet Og stivnet helt ut... folk fikk ikke kontakt med meg! Jeg hørte hva de sa helt tydelig, jeg klarte bare ikke svare. Jeg bare gråt til skoledagen var over (Jeg har nettop gådt gjennom noe forferdelig og det tok læreren hensyn til:{ jeg lurer bare på om det er normalt og hva det kalles:) setter stor pris på svar

Besvart 09.11.2018 11:58
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det høres ikke greit ut å være deg for tiden. Du forteller at du gråter uten grunn. Du skriver også at du nettopp har gått gjennom noe forferdelig. Det er ikke tvil om at det forferdelige sitter i deg  fremdeles. Gråten er nok et signal på det. 
Det er helt naturlig at en kan få slike reaksjoner etter vanskelige hendelser, selv om det ikke skjedde noe spesielt der og da, som utløste gråten. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med en fagperson om dette, slik at du kan få god hjelp videre. 
I første omgang kan du ta kontakt med helsesøster på skolen. Hun kan være en god støtte og evt vise veie videre, dersom det er behov for psykolog eller annen støtte. 

Slik det er nå, skal det ikke være for alltid. Det finnes som nevnt gode hjelpere, som kan støtte deg på veien videre. 

Alt godt, og lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser