Hopp til hovedinnholdet

Pappa har forandret seg de siste dagene, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

13 år gammal jenta med skilte foreldre. Har både besteforeldre på far min og mor mi si sia Pappa e ein mann som e nesten alltid gla og tulle me oss osv. Når han føst blir sint kan han bli nokså sint, men d e kje et problem Det eg ville spør/snakka om e at når pappa kom hjem fra jobben så har han vert rar og eg har vert hos mamma i helgå og te onsdag(idag) å eg vett ikkje ka d e men fks når me sko t butikken så stod han bare der så gjekk eg ut så kom han rett ette. Å når me sko inn i butikken satt han i bilen litt før han gjekk inn og han sa ingenting når me kjørte osv han e så stille. Lei seg... eg ane kje ka d e og eg tørr ikkje spør visst han blir sint ellen noko sånnt. Ka e det så har skjedd? Eg tørr ikkje å spør han! Plis svar ka ska eg gjer?!

Besvart 10.06.2019 20:10
 

Svar
Hei

Er pappa fortsatt annerledes, eller har han igjen blitt den vanlige glade pappaen du kjenner fra før? Hvis han fortsatt er annerledes, kan det hende at de andre i familien også har merket det. Du skriver at du har besteforeldre på både far- og mor sin side. Kan du snakke med foreldrene til pappa om det du har opplevd med pappa? Kanskje kan heller de spørre ham om hva det er?

Du er 13 år, og jammen er du god til å merke andre sine følelser. Det er fint å kunne det, men du har ikke ansvaret for å passe på at pappa har det bra. Det kan være en liten ting som har gjort ham annerledes, eller det kan være en stor ting - det kan vi ikke vite. Det er ikke du som skal finne det ut, men jeg skjønner det er skummelt når dette har skjedd. 

Jeg håper pappa blir mer seg selv igjen snart. Lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når voksne trenger trøst

Mann som gråter (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man trøster en foreldre da situasjonen som oftest er motsatt.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme