Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser sønnen min som døde når jeg ser på kjæresten min.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hver gang eg ser på kjæresten min ser eg sønnen min som døde. Jeg kan ikke stoppe det og eg vet at hun ser han i meg også. Hvordan kan eg gå videre i livet mitt, mens eg blir minnet på han hele tiden. Jeg elsker hun, men jeg klarer ikke å gå videre med livet mitt. Hva skal eg gjøre?

Besvart 12.06.2019 19:49
 

Svar
Hei kjære deg!

Så trist og høre at du har opplevd å miste sønnen din! Det er jo  ingen som burde oppleve dette og det er ikke rart livet kjennes urettferdig!

Det å miste noen nære og betydningsfulle er vondt. Det tar tid å lege sår og det tar tid å bearbeide en slik sorg. Det høres ut som du naturlig nok ikke helt aksepterer at du har mistet sønnen din og at det gjør veldig vondt når du ser på kjæresten din som minner deg om  han.

Jeg tviler ikke på at du elsker kjæresten din men det kan også være vondt for deg fordi du også blir påminnet sorgen og tapet du bærer når du ser på henne.

Jeg vil anbefale deg å snakke med henne om dette. Det er viktig at dere er åpne og setter ord på det dere tenker og føler. Da blir sorgen mindre truende for dere.

Videre vil jeg anbefale deg å oppsøke hjelp. Det kan være at fastlegen din henviser deg til psykolog. Det hjelper å sortere i tanker og følelser og kanskje det er bedre med noen som ikke står deg så nær og som kan lytte til deg og hjelpe deg.

Sorg tar tid og det gjør vondt.Kanskje det også blir slik at minnet du har om han alltid vil følge deg men at det etter hvert ikke blir like vondt å tenke på han.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Ikke alltid lett å være til

Jente tenker (colourbox.com)

Livet kan by på gode og mindre gode opplevelser. Psykiske opp- og nedturer er en del av livet. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise