Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å slå opp med kjæresten

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sammen med en gutt og jeg har litt lyst til å slå opp med han. Vi ble sammen noen dager etter vi først møttes. Etter å ha vært sammen med han e stund føler jeg at han har forandret seg, eller vist sitt sanne jeg. Han har en idé om at hvis han «gir faen» i alt så blir livet lettere. Han bryr seg veldig lite om meg, føler jeg. Og jeg føler meg ikke satt pris på i det hele tatt. Jeg føler også at jeg blir brukt for sex, som jeg har sagt til han mange ganger at jeg er redd for å bli. Har lyst til å slå opp med han, men jeg er redd. Jeg elsker han og er kjempe forelska. Jeg har hele tiden sagt at jeg må «tåle» at han er sånn, men det ender opp med at jeg griner om kveldene.. Vil ikke føle på sånn sorg igjen for jeg synes det er så forferdelig!! Hva bør jeg gjøre? -jente 15

Besvart 12.06.2019 23:15
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no!

En ting er helt sikkert og det er at du skal ikke "tåle" å ha det sånn som du har det!

Du skriver at du elsker kjæresten din og er veldig forelsket i han, men samtidig blir veldig lei deg når han oppfører seg sånn som han gjør ovenfor deg, og seg selv. Vet han at du har det sånn? Det er vanskelig å vite hvordan han har det og. Kanskje synes han det er vanskelig å vite hvordan han skal oppføre seg, og hva han skal si til deg. 

Jeg tenker at det er superviktig at du snakker med kjæresten din, og forteller han hvordan du har det. Og særlig kan det være fint for han å høre at sånn som han oppfører seg og gir faen, så går det veldig ut over deg og du får det kjipt, fordi du bryr deg om han. Det går også an å foreslå at dere kan snakke med en nøytral tredjeperson sammen, feks. helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. 

Ikke la det bare "skure og gå", dette går ikke over av seg selv. Og de tårene du eventuelt må gråte nå om det blir slutt mellom dere, er "billigere" og færre enn de tårene du gråter hver dag fordi du ikke har det bra. Ikke han heller. 

Snakk med noen! Jeg ønsker deg og dere lykke til!

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise