Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nettopp slått opp med kjæresten og føler meg helt nedafor..

Jente 16 år
 

Spørsmål
Jeg har nettopp slått opp med kjæresten og føler meg helt nedafor. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre. Alt virker så blakk i verden nå. Ikke noe mer glede. Har heller ikke så mange venner jeg kan gå til for å trøste meg. Snakka emd han idag,og spurte om vi kunne starte på nytt. Svaret jg fikk tilbake var Nei, og det var jo egentlig ikke uforventet. Men så måtte jeg fortelle han noe som jeg har holdt for meg selv på den tida vi var sammen da. Jeg likte en annen samtidig som han, noe som han ble veldig skuffet for. Han har mistet respekt for meg, og da jeg spurte om vi kunne være venner var han ikke sikker. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre. Han tror ikke på meg at alt vi gjorde sammen var sant. Vil ikke miste han som venn heller? Veit ikke hva jeg skal gjøre for å gjøre det godt igjen. Samtidig som det har jeg en venninne som vil ta selvmord. Eller ho vuderer. Og jeg veit at det kommer til å skje snart. Føler meg så ubrukelig nå. Plis, gi meg svar. Jeg trenger råd. takk
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vondt å ha kjærlighetssorg og de aller fleste trenger litt tid for å komme gjennom dette. Eks kjæresten din trenger nok også denne tiden og han trenger kanskje litt tid alene bort fra deg slik at han får sortert litt tanker og følelser. Det er veldig godt mulig at dere to kommer til å bli gode venner igjen, men først må denne gutten komme over både at du gjorde det slutt med han og det at du fortalte han om den andre gutten. Jeg synes at du skal gi han denne tiden og at du kanskje holder deg litt unna. Smil og vær hyggelig når du ser han og vis han at gjerne vil være hans venn. Sakte, men sikkert kan det være at han selv også ønsker dette og at han får tilbake respekten for deg.

Du er en god venn og jeg skjønner at du ønsker å hjelpe venninnen din. Jeg synes at du skal fortsette å støtte henne og være glad i henne, dette høres det ut som at hun trenger. Jeg tenker også at du kan fortelle henne at du er litt bekymret for henne og at du ønsker at hun skal få litt hjelp. Hun kan f.eks snakke med helsesøster på skolen deres eller på helsestasjon for ungdom.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser


Quiz: Hva vet du om psykisk helse? #2

Er depresjon vanlig?