Hopp til hovedinnholdet

Jeg mistet farmoren min igår, å jeg føler at livet ikke kan bli det samme etter hennes død.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg mistet farmoren min igår, å jeg føler at livet ikke kan bli det samme etter hennes død. Jeg går rundt med en stor klump i halsen, og får ukontrolerbare gråteanfall. Alt jeg ser minner meg om henne og jeg har ikke lyst til å gå på skolen i morgen. Jeg liker ikke når alle ser på meg å spør meg hvordan det går, alt jeg vil er å vere alene eller hjemme med familien min. Hvordan takler jeg alt dette ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg skjønner veldig godt at du har det vondt nå. Å miste en man er veldig glad i gjør veldig vondt og sorgen du kjenner nå er helt naturlig. Jeg tenker at det nå kan være veldiggodt for deg å være sammen med familien din. Gråte når dette kjennes riktig og le når det er riktig. Dere har sikkert mange flotte minner om farmor og mange historier som dukker opp og som dere kan dele med hverandre. Dersom du kjenner at det er vanskelig å gå på skolen på noen dager synes jeg at du skal fortelle det hjemme. Det går sikkert bra at du ikke er på skolen så lenge det ikke dreier seg om en veldig lang periode.

Det er fint at du har så fine minner om farmor, men selvfølgelig er baksiden av å huske det å savne. Hun er død, men minnene om henne lever i det. Det tror jeg hun ville vært stolt av.
En måte både å huske og å takle sorgen er jo, at selv om hun er død kan du fortelle henne om deg og livet ditt. Selv om hun ikke kan svare kan det å skrive brev til henne og fortelle henne om smått og stort være godt for deg. Jeg er sikker på at hun vil at du skal huske henne, men ikke lide i årevis for hennes skyld. Det vil kanskje også være en fin måte å skrive dagbok på. Husk at selv om du gir slipp på henne og sier hadet, vil hun altid være med deg i hjertet ditt som et minne om hvordan man kan være glad i hverandre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Hva er ofte det første tegnet på at puberteten har startet opp?