Hopp til hovedinnholdet

Er jeg seksuelt frustrert?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei :) Jeg er en jente på 14 år som er utrolig opptatt av sex. Jeg vet at de fleste på min alder er det, men jeg tror ikke det er like ille som mitt problem. Jeg er jo bare 14 år, jeg har hatt sex 7 ganger tilsammen med 2 personer. Jeg har runket 4 gutter, 2 av dem har jeg sugd. Det er også ca 10 stykker som har fingret meg. Jeg har nettopp gjort det slutt med kjæresten min pga jeg var utro. Grunnen til at jeg var utro er at han er ikke opptatt av sex, mens jeg føler at jeg er sexuelt frustrert. Jeg føler at dette er et problem for meg. Siden de fleste vet hva jeg har gjort, er det ikke så mange som vil være venner med meg. Dette har da gjort at jeg har prøvd å tatt selvmord. Jeg prøvde å dope meg selv med piller, tok 14 piller som jeg ikke aner hva var for. Fant ut at det var ikke noe farlig jeg hadde tatt da, men det var fortsatt et rop om hjelp fordi jeg ikke har det så veldig bra. Jeg er klar for mitt neste selvmordsforsøk, men har enda ikke helt funnet ut hvordan jeg skal gjøre det. Spørsmålet er altså: Er jeg sexuelt frustrert? Og kan det ødelegge for resten av livet mitt? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg leser at du har utforsket sex en del nå, og at du har gjort deg noen erfaringer som gjør at du lurer på om du er seksuelt frustrert.  Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med det, men jeg tenker at du kanskje egentlig angrer litt på noe av det du har gjort.  Det kan være en ubehagelig følelse å ha gjort noe man egentlig angrer litt på, men det er jo ikke slik at det du har gjort vil ødelegge for deg for "resten av livet".  Det viktige er jo at du gjør valg for deg selv videre som er bra for deg selv og at du bruker de erfaringene du nå har gjort til nettopp å ta gode valg videre.  Du skriver noe om at andre vet dette.  Dette kan være med på å gi deg et litt dårlig rykte.  -Men DU bestemmer hvordan du vil ha det videre.  Du kan jo gjøre en endring fremover, slik at ryktet ditt blir bra igjen.  Husk at DU bestemmer over valgene i ditt liv.  Kanskje er det lureste nå at du venter med å ha sex igjen, og at det blir med en du er trygg på og kjæreste med.

 

Jeg tenker at jeg vil anbefale deg å prate litt med helsesøster på skolen eller på Helsestasjon for ungdom om dette.  Når dette nå har gitt deg selvmordstanker, så er det jo ganske alvorlig.  Du kan få orden på dette igjen, og finne mye bedre løsninger enn selvmord.  Du er viktig og verdifull, så ta godt vare på deg selv!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex