Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg slutte å gråte når han knuste hjertet mitt?  

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde en helt fantastisk kjæreste for litt over ett år siden. Han var min aller første ordentlige kjæreste, men vi hadde aldri sex. Han slo opp meg fordi han ble for sjalu på alle de andre guttene som jeg var venn med. Vi kranglet i flere dager. Etter han slo opp med meg ble jeg knus og gråt i flere netter og selv dager. Jeg fortalte aldri dette til mamma eller pappa. Bare noen av venninne mine visste om det, og det var godt at noen var der for meg. De fortalte meg at jeg burde prøve å få han tilbake. Jeg prøvde, jeg løp etter han, jeg snakket med han, jeg gråt forann han, men han ville ikke ha noe mer med meg. Flere månder etter begynte jeg å bli bedre og prøvde så hardt å ikke tenke på han. Jeg har holdt på med andre gutter men har alltid gjort det ''slutt'' med dem siden jeg tenker på eksen min og skjønte at følelsene enda satt fast. Men selv over et år senere har jeg forsatt følelser for han. Jeg har så mange tanker om han! Hver gang jeg ser han får jeg sommerfugler i magen og tårene kan plutselig dukke rennene nedover kinnene mine. Jeg blir så sint på meg selv, jeg må gå over han. Men det går ikke! Hvordan skal jeg få meg selv til å slutte å tenke på han, hvordan skal jeg slutte å gråte når jeg tenker på at han knuste hjertet mitt? Jeg trenger virkelig hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det tar tid å komme over noen man har vært så glad i, uansett om de har såret deg eller ikke, og en kjærlighetssorg kan vare veldig lenge. Det er dessverre bare noe vi må gjennom! Man trenger en periode bare til å være lei seg og man trenger en periode til å savne og minnes. Det er klart det tar lang tid å komme over han når du selv ikke ville at det skulle bli slutt.

 

Jeg synes det er bra at du har prøvd å være med andre gutter. En gang kommer du til å møte en annen som er minst like fantastisk som han, men for at du skal gjøre det må du være åpen for å møte nye. Du kan ikke tenke at du aldri kommer til å møte noen som er så bra som han, men heller være frampå og bli kjent med nye! Det er bra at du kan snakke med vennene dine, og jeg synes ikke at du skal slutte med det selv om det er lenge siden det ble slutt. Snakk med dem om at du synes det er vanskelig. Det er godt å kunne få uttrykt følelsene sine selv om de man snakker med kanskje ikke kan hjelpe så mye.

 

I tillegg vil jeg bare si at det hjelper å prøve å holde seg litt unna han. Ikke gå inn på facebookprofilen hans. Du kan derimot gjøre slik at du ikke får oppdateringene hans opp på din newsfeed ved å trykke "skjul" på en av oppdateringene hans. Ikke oppsøk plasser du vet han kommer til å være på, og prøv å overse han mest mulig.

 

Til syvende og sist må du bare ta tiden til hjelp. Det kommer til å gå over. Du kommer til å slutte å tenke på han hele tiden og du kommer til å slutte å være lei deg over det - men det tar tid.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser