Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flyttet hjemmefra på hybel, er student. Lurer på om jeg har krav på økonomisk hjelp fra NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har flyttet hjemmefra på en hybel nå til høsten ettersom foreldrene mine hadde ikke så god råd til å leie en leilighet med 2 soverom. Jeg var sikker på at jeg får stipend når jeg begynner på skolen så jeg klarer meg økonomisk. Jeg har søkt om både stipend og studielån men fikk bare studielån som er på ca3000kr og det dekker ikke hybel leia mi, og jeg fikk ikke dekt skoleskyss heller. Jeg er redd at jeg kommer ikke til å klare meg økonomisk fremover, så jeg lurer på om jeg har krav på noe slags sosial hjelp fra nav? Får heller ikke så mye hjelp av foreldrene mine. Jeg har forresten en deltids jobb men det er fortsatt ikke nok penger til å klare seg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Som student så er det stipend/og eller lån fra Lånekassen, samt inntekt fra en deltidsjobb du må klare deg på økonomisk.

Hvis det er videregående skole du går på nå, så har dine foreldre fortsatt plikt til å forsørge deg økonomisk hvis de har mulighet til det.  

Det er viktig at du snakker med dine foreldre om dette, og legger frem for dem hvor mye penger du får inn hver måned og hva du må betale. De ønsker nok veldig at du skal fullføre skolen, så dere må sammen se på hvor mye de kan hjelpe deg med.

Det er flott at du jobber deltid ved siden av skolen. Er det mulighet for deg til å kunne jobbe litt ekstra? Ikke det at du skal jobbe så mye at du ikke klarer å jobbe godt med skolen, men kanskje ett par ekstravakter i måneden hadde hjulpet på en del.

I utgangspunktet så gis det ikke sosialhjelp fra NAV så lenge du går på skolen. Det blir selvfølgelig vurdert i hver enkelt sak, og spesielt hvis det er en krisesituasjon. Du kan lese mer om økonomisk sosialhjelp på våre nettsider.

Ønsker deg lykke til videre, håper det løser seg med tanke på det økonomiske.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp