Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til skolen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som er 14 år gammel, idet siste har jeg slitet med noe som jeg tror er angst. Jeg byttet skole etter juleferien fordi at jeg bodde nærmere den nye skolen. Jeg gledet meg skikkelig fordi at jeg kjenner mange mennesker der og kusina mi går der. Da jeg startet kjente jeg mange folk, nå er de fleste vennene mine. Jeg har mange venner på skoleb men jeg føler at jeg har et press på og passe inn. Jeg tenker på hva jeg skal si hele tiden, det er spesiell jente i klassen som noen ganger er snill lot meg mens andre ganger er frekk. Hvis dette hadde skjedd med meg for kanskje et år siden ville jeg reagert, men nå sier jeg ikke noe tilbake fordi at jeg ikke vil skape drama forid at jeg da vet jeg at alle skal ta side med hun fordi at de kjenner henne lengst. Hun kan komme med små kommentarer som er frekke, blikke deg hvis du sier noe rart. Osv. Før gledet jeg meg så mye til skole neste dag at heg netsen ikke kalrte å vente i helgen. Mens nå gruer jeg meg hver dag:(

Besvart 10.05.2019 13:26
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. 

Jeg vil råde deg til å prøve å være trygg på deg selv, fokusere på det som er bra. Det kan være litt vanskelig, men det er en treningssak. Det er ikke slik at alle må like deg eller at du må være bestevenner med alle, selv om vi gjerne ønsker å bli likt. Fokuserer på de vennene du har og på det som er bra. 

Når det er sagt så skal man ikke grue seg til å dra på skolen. Det er ikke slik det skal være. jeg vil råde deg til å snakke med helsesykepleier om dette. Der kan du få gode tips og råd. 

Se gjerne på vedlagt artikkel. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp