Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bedre selvtillit?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg starter snart i 10. Klasse og er «den stille jenta» i klassen. Har alltid vært sjenert men i 7 trengte keg at jeg skulle prøver å være litt mer meg selv på ungdomsskolen. Jeg snakket ikke så mye i starten med folk i klassen min og når jeg følte meg mer sikker hadde folk allerede funnet gruppene dine og det var vanskelig å komme inn. Greia er at jeg har 3/4 gode venner! Som jeg kan være helt meg selv med og det føles så bra når jeg er med de, men jeg klarer bare ikke bli med i samtaler med de i klassen. Samme med gutter. Jeg synes noen er veldig interessante og jeg vil sp gjerne bli kjent med de, men jeg klarer ikke. Jeg vil prøve å få «en ny start» i 10 klasse (det er jo fortsatt samme folk da) men er redd for at folk skal synes jeg har forandret meg for mye eller noe. På grunn av alt dette gleder jeg meg til vgs for å få ny start, men er redd for å splitte fra vennene mine og ikke ha noen. Spørsmålet mitt er egentlig om du har noen tips for å slappe av mer og være selvsikker?

Besvart 17.06.2019 10:41
 

Svar
 Hei

Å bli en selvsikker person med god selvfølelse kan være en prosess. En del av denne prosessen er å få gode venner som støtter deg. Det er derfor veldig bra at du har et slikt nettverk av gode venner rundt deg! Fire nære venner er faktisk ganske mange, så dette synes jeg du bør være stolt av. I tillegg er det viktig å akseptere seg selv for den man er. 

Under legger jeg ved noen artikler som gir flere råd om selvtillit og selvfølelse. Jeg vil råde deg til å kikke på disse. Det kan også være lurt å tenke at folk flest blir glad når andre tar kontakt, og at denne tanken kan hjelpe deg dersom du prøver å bli kjent med andre :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp