Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Har jeg rett på sykepenger fra NAV?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har vært ansatt på et helsehus siden oktober i fjor. Har blant annet hatt en midlertidig 20% stilling, en 0 % stilling og et sommervikariat hos samme arbeidsgiver ved siden av studiene. Nå i sommer var jeg uheldig og brakk benet på vei hjem fra jobb. Jeg lå på sykehuset i to uker i påvente av operasjon og har siden vært sykemeldt fra jobb. Men, vikariatet mitt gikk ut i midten av august, så jeg har ikke lenger en arbeidsgiver. Har i ettertid flyttet til Oslo for å studere på fulltid. Jeg lurer på om jeg har rett på sykepenger, selv om jeg ikke har en arbeidsgiver og er fulltidsstudent? Jeg har alltid jobbet ved siden av studiene og har aldri hatt behov for sykepenger ol tidligere, så det føles så klart urettferdig om tilfellet er at jeg ikke har den rettigheten fordi jeg er student med fullt lånt og stipend fra lånekassa. Med utgifter o.l er det veldig vanskelig å klare seg på stipendet fra lånekassa frem til jeg kan begynne å jobbe igjen.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer