Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg være redd for å gå rundt alene når jeg spiller Pokemon Go?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg spiller veldig mye Pokémon Go. Men jeg er redd for å gå alene og spille det. Jeg har hørt folk blevet skutt på og ranet i Amerika. Jeg er redd for å blive ranet osv. Burde jeg være bange?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er veldig bra at du spør andre når du selv er usikker og føler deg utrygg, men jeg tror nok ikke du trenger å bekymre seg så mye som gjør.

Når man leser og ser på nyheter så er det viktig å huske på at det rapporteres om saker fra hele verden. Det lever over syv milliarder mennesker på jorden og det finnes både trygge og utrygge områder. Når man ser nyhetssaker om drap og ulykker hver eneste dag kan man fort føle at verden utenfor sin egen dør er veldig farlig. Da er det viktig å huske på at det i virkeligheten skjer veldig få sånne hendelser i store deler av verden. Dette gjelder spesielt for Norge som er et veldig lite og trygt land. Derfor skal man i utgangspunktet ikke være redd for å gå rundt i Norge, men det er alltid lurt å ta noen forhåndsregler.

Du kan for eksempel snakke med dine foresatte om hvor de synes det er greit for deg å gå eller å ta med deg venner på turen. I tillegg er det viktig med nettvett ettersom man kan møte på fremmede når man spiller Pokemon Go. Dette betyr for eksempel at man skal være påpasselig med å snakke med fremmede man har møtt online og ikke oppgi personlige opplysninger. Men først og fremst er det veldig viktig at man passer på trafikken og sine omgivelser når man spiller Pokemon Go. 

Jeg anbefaler at du snakker med dine foresatte eller venner om din frykt for å gå rundt alene og ser hva de har å si. Kanskje de har lyst å bli med på en tur så du ikke trenger å føle på ubehaget?

Jeg håper dette var til hjelp og at du føler deg mindre utrygg.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill