Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiller hele dagen og har ikke venner, kjæreste eller framtid føler jeg

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år som sitter hjemme å spiller hele dagen jeg har droppet ut av skolen jeg tar spilling veldig seriøst jeg har knust data utstyr til over 10 000 kr pga jeg blir veldig sint når jeg dør jeg ser ikke en fremdtid for meg selv har ikke utanning ikke kjereste ikke venner å jeg vil endre på alt det der jeg sliter veldig mye. Jeg har det bra når jeg spiller men om natten når alle jeg spiller sover så tenker jeg at jeg har dritt liv og at jeg ikke orker mer og at jeg ikke har noe fremtid. jeg er deprimert om du vil si det sånn så derfor lurte jeg på om dere vet om noe som kan hjelpe meg med alt det der? TAKK FOR HJELPEN

Besvart 01.06.2018 23:34
 

Svar
Hei, gutt 17 år!

Det var fint at du tar kontakt med ung.no nå som du ikke vet helt hva du skal gjøre!

Det høres ut som du har hatt det veldig gøy med spillingen en periode men merker nå at det har blitt altfor mye av dette og at du har mistet mange andre deler av livet som følge av dette. Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i lignende problem. Det er spesielt veldig mange gutter som spiller dataspill. Jeg tenker at det er kjempefint at du tenker på at du ønsker å snu dette mønsteret nå. Selv om du føler nå at du ikke har noen fremtid, kjæreste og venner så er det ikke slik at du er nødt til å ha det slik for alltid! Du kan få en kjempefin framtid og det at du ønsker å endre på mønstrene dine nå er en god start.

Jeg tenker at dersom du er deprimert så kan du trenge noen å snakke med. Det finnes veldig god hjelp for depresjon. Det lureste du gjør er å ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor. Sjekk ut på internett hvor det nærmeste tilbudet for deg i den kommunen du bor i. Du kan også gå rett til fastlegen din dersom du synes det er lettere. Det er gratis for deg dersom du får henvisning til for eksempel psykolog. Les om BUP i artikkelen jeg legger ved til deg! 

Når det er sagt så vet jeg ikke hvorfor det har blitt slik at du ikke har venner. Er det slik at du har mistet kontakt med dem fordi du har spilt så lenge eller om det er slik at du ikke hadde så mange venner før dette heller. I tilfellet du har noen som du synes det er dumt at du har mistet kontakten med så går det kanskje an å sende en melding eller på annen måte ta kontakt for å spørre om det er muligheter for å finne på noe sammen. Kanskje de også trenger noen å være med? Det er ikke så lett å vite. Ellers så vet jeg ikke så mye om interessene dine. Kanskje er det en hobby/aktivitet du kan ta opp igjen som du har holdt på med tidligere eller som du eventuelt kan starte på nå for å møte nye mennesker? Her også kan du sjekke tilbudene i din kommune for å se hva som finnes. 

Når det gjelder dating og kjærester så er det veldig mange som er mye eldre enn deg som aldri har hatt kjæreste. Det at du ikke har kjæreste nå betyr ikke at du ikke kommer til å få det. Jeg ville ikke stresset så mye med dette akkurat nå. Først blir det viktig at du får kommet inn i litt andre spor i livet ditt og så kommer det nok helt sikkert til å kunne ordne seg med kjæreste senere.

Det kan også kjennes sårt at mange andre du kjenner har fortsatt på skolen mens du har droppet ut. Du er 17 år og det er absolutt mulig å komme seg tilbake på skolen igjen. Dette blir lettere å planlegge for når du får hjelp til å takle depresjonen og de vanskelige tankene og følelsene du opplever nå. 

Ønsker deg masse lykke til og takker igjen for at du skrev til oss! Ikke gi opp! Gode tanker fra meg. 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

- Jeg spiller for mye

Dataspill (foto: ung.no)

Jeg er en gutt som lurer på om jeg er avhengig av dataen. Med engang jeg står opp, går jeg til pcen og sitter på nettet og spiller spill. Jeg pleier å legge meg 23.00. Sitter bak pcen ca. 6-10 timer om døgnet.. Er dette for mye, og er det farlig?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill