Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sluttet å spise, sitter alene på hybelen min. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har et problem. Jeg er 19 år og flyttet hjemmefra i høst for å studere. Nå sitter jeg ensom på hybelen min pga korona, og har ingen sted å dra «hjem» til. Som en konsekvens av dette har jeg rett og slett sluttet å spise. De siste to ukene har jeg bare spist to yoghurter, ett eple og en banan, i tillegg til sukkerfrie pastiller og tyggis. Til nå har jeg gått ned 12 kilo. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Tanken på å skulle spise noe kjøtt, ris, pasta, poteter, nøtter eller brød skremmer meg og gjør meg kvalm. Jeg har på en måte lyst til å ikke spise, og jeg har lyst til å gå ned i vekt, men ikke at det skal synes eller oppdages av andre. Egentlig trenger jeg hjelp med dette fort, klarer ikke å se for meg at jeg kan fikse det på egenhånd. Det hjelper ikke at jeg reiser til legen, og legen sier jeg skal spise, fordi det fikser jeg ikke på egenhånd. Så hva skal jeg gjøre?? Jeg er ikke undervektig, og ligger i dag på normalvekt per bmi.

SVAR

Besvart 12.04.2020 20:39:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle