Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om forsvaret 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått innkallese til H.M. Kongens Garde. Jeg har har også en kjæreste som jeg er utrolig redd for å gå så lenge uten å se. Jeg lurer bare på om du vet hvor mye fritid enn har i garden og om det evt finnes stillinger som innebærer mer fritid enn andre (turnus osv). Jeg skal også på ett opptak i juni, visst jeg ikke kommer inn der har jeg da mulighet til å «påvirke» for å få en annen tjeneste?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanlig at man har 8 hjemreiser i førstegangstjenesten. De fleste er på en uke eller mer. Det blir derfor ganske mye tid hjemme og selv om du må være borte fra kjæresten i lang tid blir det sjeldent mer en 6 uker av gangen, noen ganger litt mer men som oftest mindre. 

Hvis du ikke kommer inn på opptaket kan det hende at du blir sendt til et annet sted en det du originalt skulle, det har som oftest noe med hvor godt du presterer. Likevel er det ikke sikkert at du får velge, men at de setter deg der de mener de har mest bruk for deg. 

Hvis det er et spesielt sted du vil utenom garden, anbefaler jeg deg at du sender mail til forsvaret, så kan det hende du får byttet. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forberedelser og oppmøte til førstegangstjeneste

Førsteganngstjeneste (skjermdump fra forsvaret.no)

Hva bør du pakke, hvordan forbereder man seg, og hvor skal man møte første dagen i Forsvaret? Få svar på alt du lurer på i forbindelse med førstegangstjenesten her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stat og kommune
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stat og kommune