Hopp til hovedinnholdet

Har noen spørsmål om sykestipend i fra Lånekassen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål angående sykestipend via Lånekassen. Jeg snakket med Lånekassen etter jul og ble informert om søkeprosessen og da sa de at så lenge jeg kunne vise til legeerklæring, kunne jeg søke om dette etter endt skoleår 2014/15 (går 50% nå). Betyr dette at dersom jeg søker sykestipend når dette skoleåret er omme, at jeg kan søke vanlig lån og stipend (deltidsstudent) til skoleåret 2015/16 etter disse fire månedene med sykestipend? Eller skal sykestipend være en kompensasjon for vanlig stipend gjennom hele skoleåret? Vil jeg eventuelt få utbetalt dette gjennom sommeren, eller når skoleåret 2015/16 starter og 4 måneder fra skolestart? Skal fortsette å gå 50% neste skoleår også pga. sykdom og trenger mest mulig økonomisk støtte fra Lånekassen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du kan både søke om sykestipend for undervisningsåret 2014/2015 og om vanlig støtte for neste undervisningsår.

Det viktigste poenget med sykestipend er at man ikke skal lide økonomisk fordi man har vært så uheldig å bli syk i løpet av semesteret. Sykestipendet gjør at lån man har mottatt i sykdomsperioden kan gjøres om til stipend, og at man kan få etterbetalt stipend dersom det har blitt stoppet i forbindelse med fravær. Dersom det viser seg at du har hatt rett til mer penger en det du har fått utbetalt, så vil det bli etterbetalt når søknaden om sykestipend har blitt behandlet.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte