Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg miste stipend dersom jeg får fritak for fag?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 17 år som går VG2 automasjon, men har tidligere gått studiespess og har karakterer der i fra. Hvis jeg da bruker karakterene mine fra allmenn og tar fritak i engelsk og samfunnsfag, vil jeg fremdeles få fullt bortebostipend? Jeg bor fremdeles like mye borte og betaler fremdeles like mye leie. Jeg har hatt fagene tidligere, og jeg har gode karakterer i begge fagene. Det er jo ikke slik at jeg har noe mindre studiebelastning, jeg vil jo totalt ha like mye studiebelastning. Jeg ser på det som unødvendig å ta opp fagene på nytt. Ville det ikke da være rett og rimelig at borteboerstipendet forblir det samme? En kompis av meg som gikk elektro i fjor fikk ikke redusert borteboerstipend, og han tok fritak i norsk, engelsk, matematikk og naturfag. Og et spørsmål til; hvis jeg fullfører dette året som normalt, men velger å bruke standpunktkarakterene som jeg har oppnådd tidligere, vil fraværet mitt være det jeg hadde på studiespessialisering eller det jeg hadde i år?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vanligvis så er det slik at støtten i fra Lånekassen avhenger av hvor mange timer du faktisk skal ta. Det kan like vel gjøres unntak dersom du får fritak i forbindelse med omvalg.

Det kan være lurt å sende en e-post til Lånekassen i fra Dine sider der du forklarer situasjonen, slik at de er informert. Du kan også ringe dem på 22 70 03 00. Situasjonen din er såpass individuell at det nok er best å ta direkte kontakt med Lånekassen selv.

Håper dette ordner seg for deg og at du får gode svar fra Lånekassen!

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte