Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha rett til grunnstipend?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 16 alderen som skal starte på vgs. Jeg har søkt om stipend og lån. Og jeg fikk mail fra Lanekassen.no at jeg ikke får grunnstipen p.g.a faren min har et høyinntekt på over 500 000 kr og moren min har et lav inntekt på ca. 150 000kr i 2014. Faren min forlot oss mai 2014 og siden da har vi aldri hatt noe kontakt. Så jeg lurer faktisk på om jeg ha rett til grunnstipend etter denne situasjonen som vi NÅ har i familien?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Grunnstipendet blir behovsprøvd opp mot inntekten til begge foreldrene dine, selv om de ikke lengere bor sammen. Det er fordi begge foreldrene dine har et økonomisk ansvar overfor deg, uansett hvem som du bor med. Siden inntekten like vell blir strammere for de som bor med en forelder, så er inntektsgrensen høyere en om foreldrene fortsatt bor sammen.

Det er noen få situasjoner der det kan gjøres unntak. Dette gjelder i hovedsak situasjoner der det ikke er mulig å få bidrag i fra den ene. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte