Hopp til hovedinnholdet

Studiekompetanse og støtte i fra Lånekassen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå på SSP VG2. Jeg har gått på Ungdomskole i utlandet, og da jeg kom tilbake til Norge for å gå på Vgs, så måtte jeg ta Tysk I som fremmedspråk. Det var pga at jeg ikke hadde bevis på at jeg hadde hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Jeg hadde Tysk I i vg1 og har det nå hittil på vg2. Men, jeg vil gjerne ta biologi 2 på vg3. Dessverre krasjer Tysk I og biologi 2 på vg3. Heldigvis kan jeg flytende portugisisk, både muntlig og skriftlig. Derfor skal jeg ta det som privatist, og dermed søke fritak i Tysk for resten av vgs. Spørsmålet er: Vil jeg fortsatt ha rett til å få støtte fra lånekassen for å gå på universitet (og ta utdanning) i utlandet etter skolen? Selv om jeg tar fritak i et fag? Jeg spør dette fordi jeg har lest på lånekassens nettside. Der sier det at de tar med seg vis du hadde fritak i fag på vgs for å avgjøre hvis du kan få støtte, og hvor mye du kan få. Gjelder dette bare for stipend og støtte man kan få mens man er i vgs, eller for videre studier også?

Besvart 11.02.2019 15:38
 

Svar
Hei

For at du skal kunne få støtte i fra Lånekassen til høyere utdanning i utlandet kreves det at du har generell studiekompetanse. Dersom du kan bruke portugisisk som fremmedspråk i stedet for tysk som en godkjent del av generell studiekompetanse, så vil nok det være OK, men det kan være lurt å sjekke ved å enten ringe Lånekassen eller sende en e-post i fra fs.lanekassen.no/adfs/services/trust&goto=http://idporten.difi.no/opensso/SSORedirect/metaAlias/norge.no/idp3?ReqID%3Did-775acdc6-51c1-4ec2-ba1c-394e9596ea61%26index%3Dnull%26acsURL%3D%26spEntityID%3Dhttp://fs.lanekassen.no/adfs/services/trust%26binding%3D">Dine sider. 


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte