Hopp til hovedinnholdet

Er det trygt å svelge saften fra nikotintyggis?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

er det trygt å svelge saften fra nikotin tyggisen? som f.eks nicorette tyggis? fordi prøvde det og svelget det og ble uvell i magen.

Besvart 01.03.2019 00:28
 

Svar
Hei

Det er ikke meningen at du skal svelge saften fra nikotintyggis. Saften inneholder nikotin som virker irriterende på magen. 

For å få best effekt av nikotintyggisen og unngå magesmerter og ubehag, er det viktig å bruke tyggisen riktig. Det skal stå bruksanvisning på pakken.

Putt tyggisen i munnen og tygg noen ganger. Når du kjenner at du får saft fra tyggisen i munnen legger du tyggisen til side i munnen og venter til saften er blitt borte. Saften tas opp av slimhinnene i munnen slik at nikotinet kommer inn i blodbanen.

Når saften er borte kan du tygge noen ganger igjen på tyggisen til du får mer saft i munnen. Så legger du tyggisen til side igjen og venter på at saften blir borte. Gjenta dette til det ikke er mer saft igjen i tyggisen, eller du blir lei av den. Da kan du kaste den.

Håper dette var oppklarende!

Vennlig hilsen Tobakksveileder med psykologikompetanse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fem tips til deg som vil slutte å røyke

Slutta-appen for hjelp til snusslutt.

Har du lyst til å slutte å røyke, men sliter med å få det til? Helsedirektoratet gir deg fem gode tips som kan hjelpe deg å bli kvitt avhengigheten for godt!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler