Hopp til hovedinnholdet

For litt over ei uke siden var jeg og noen venninner på bytur. Da noen av venninnene mine røkte (tobakk), ble hun ene skikkelig dårlig.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For litt over ei uke siden var jeg og noen venninner på bytur. Da noen av venninnene mine røkte (tobakk), ble hun ene skikkelig dårlig. Jeg var ikke der akkurat da, men i følge de andre begynte hun å hoste skikkelig og holdt på å besvime. Noen dager etter ble hun sendt til legevakta, og deretter videre til sykehuset for å ta røntgen fordi hun var følte seg så dårlig. På sykehuset fant de ikke ut hva det var, og venninna mi sa selvfølgelig ikke noe om røykinga. Hun har astma, men i følge sykehuset var det ikke dette som var 'problemet'. Hva kan det være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke si deg akkurat hva som var grunnen til at venninna di ble så dårlig.  Det kan være flere ting, og det høres jo ut som de ikke har funnet ut noe på sykehuset heller. 

 

Hvis hun har astma, KAN røyk irritere slimhinnene i lungen ganske mye, slik at hun blir tett av det.  Dette KAN være en årsak til det hun opplevde, men jeg kan ikke vite.  Hvis hun ikke er vant til å røyke, kan hun jo også ha blitt uvel og følt at hun ville besvime av dette. 

 

Bra at hun har vært til undersøkelser på sykehuset.  Hvis det skulle skje igjen, og hun føler seg skikkelig tett og dårlig, så bør hun nok dra til lege raskt.  Sikkert lurt å unngå røyking også!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Hva heter FNs spesialbyrå for helse?