Hopp til hovedinnholdet

Slipper GFuel gjennom tollen om jeg bestiller det på nett?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om gfuel kan slippe igjenom tollen hvis du bestiller det på nettet. Hvis det er mulig så vil jeg se hvor mye prossent det er for at de slipper det inn og at de stopper det. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke vi i Tolletaten som avgjør om en vare er lovlig eller ikke, og noen vurdering av risikoen for at vi oppdager om en sending inneholder ulovlige varer kan vi selvfølgelig ikke gi deg.  

Dette produktet er sannsynligvis å anse som et legemiddel i Norge pga virkestoff og døgndosering på vitaminer og mineraler etc, men det er som nevnt ikke vi som bestemmer dette.

Privatpersoner kan bare importere legemidler fra EU/EØS-land som er reseptfrie, godkjent i Norge og med norsk pakningsvedlegg og tekst på pakningen.

I praksis betyr det at det er svært få legemidler du kan handle på nett fra utlandet.

For å bringe dette på det rene må du se på etiketten til produktet, og kontrollere dette opp imot Legemiddelverket.legemiddelverket.no/import-og-salg/import-til-personlig-bruk

Les gjerne mer her: www.toll.no/no/varer/legemidler-og-kosttilskudd/netthandel/Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Proteinpulver kan være usunt

Gutter drikker proteinshake på treningssenter  (colourbox.com)

Er proteinpulver veien å gå til en fin og veltrent kropp? For de fleste er dette bortkastede penger. For andre kan det være direkte usunt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll