Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kjøpe e-sigaretter når jeg er under 18 år.?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt pâ 15 røyker sigaretter foreldrene mine sier at jeg kan bestille en vape pâ eBay. Skal bruke nicton free. Hvist jeg bruker not egent kort pâ eBay og not navn blir den konfiskert i tollen. Skal ha uten nicotin som jeg har hørt er lovlig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Helsemyndighetene anbefaler ikke e-sigaretter per i dag, men e-sigaretter uten nikotin er lov å selge i Norge. E-sigaretter er uansett ulovlig å selge til unge under 18 år.

Det er foreldrene dine som kan kjøpe e-sigaretter.  Privatpersonen som vil bruke e-sigaretter som et hjelpemiddel for å slutte og røyke kan importere disse fra utlandet som legemiddel. Det vil derfor være lurt å skaffe en legeerklæring for å være sikker på at du får produktet gjennom tollen. 
Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er e-sigaretter (vape) helseskadelig?

Jente som damper/vaper. Kilde: Colourbox.

Å dampe/vape er mindre helseskadelig enn å røyke sigaretter, men det er ikke uten risiko. Vi vet ikke hva konsekvensene er på lang sikt.

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll