Hopp til hovedinnholdet

Fjerning av 350 kroners grensa for netthandel

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Gjorde litt research og fant ut at 350kr grense skal fjernes. Det forvirrer meg. Betyr det at vi kan kjøpe hva enn vi vil og hva enn det koster, uten å betale ekstra? Så vi betaler ikke 25% moms? Så hvis vi kjøper et produkt på 700kr, så blir det bare 700kr? Eller, betyr det at uansett pris, så må vi betale moms? Så, hvis momsen er 25%, og vi kjøper noe som koster 10kr, så må vi betale 2,5kr ekstra? Som jeg har skjønnt det, er det nr.1. Jeg føler det er ren egoisme fra KrF. Norge har så mye inntekter fra andre ting. Trenger de virkelig de 750mill ekstra? Det er jo grunnen at folk netthandler. Fordi det er mye billigere og fordi Norge har svært få produkter. For eksempel i Amerika så har du alt du kunne ønsket deg. De har også billig butikker som norge har svært få av, og de er ikke akkurat "billige" som de " 1$" butikkene i USA. Hvis de fjerner tollgrensen og vi må betale får alt ekstra, kommer Norge til å få mer produkter inn i landet, og for billigere pris? Håper på svar:)

Besvart 21.01.2019 10:25
 

Svar
Hei

Politikerne har bestemt at 350 kroners grensa for netthandel skal fjernes. Det vil si at absolutt alt du handler på nett fra utlandet må du betale avgifter for.

Den som frakter varen (i de fleste tilfeller Posten) tar seg også som regel betalt for fortollingsjobben. Dette er ikke et gebyr til Tolletaten, men en betaling fraktselskapet tar.

Hvis du ønsker mer informasjon om hvorfor politikerne har bestemt dette og hva de tror det kan føre til, kan du for eksempel søke på "Fjerne 350 kroners grensen" på google.no. Da vil du få opp en del avis artikler som forklarer dette.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll