Hopp til hovedinnholdet

Kjøp av piratkopier ?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Kan man bestille mange falske merkeklær på ebay samtidig? Skal bruke til egenbruk, men kjøper masse samtidig med mine egne penger. Er det noe regel på hvor mye? Siden vet det er lov til å bestille falske klær, men ikke selge videre. Liksom jeg bestiller 7 gensere, 3 shorts osv samtidig.

Besvart 07.05.2019 10:04
 

Svar
Hei
 
Det er ikke ulovlig for privatpersoner å kjøpe en piratkopiert vare og bruke den til private formål ( uavhengig av om du kjøper flere plagg ), men vi vil uansett ikke anbefale dette.
 
Selv om privatpersoner ikke direkte gjør noe ulovlig er det mange etiske og miljømessige grunner til å avstå fra å handle piratkopier.
 
Når du kjøper en piratkopi kan du være med på å støtte organisert kriminalitet. Ifølge FN's  kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) er det i flere land gjort undersøkelser som viser at salg av piratkopierte varer finansierer andre alvorlige illegale aktiviteter, som menneskehandel, narkotika, hvitvasking og ulovlig våpenhandel.
 
 
Falske merkeklær kan også være påført giftige mengder av kjemikalier eller materialer som kan gi allergi. De kan også være fremstilt i fabrikker hvor det foregår barnearbeid eller hvor det er helsefarlige arbeidsforhold. 
 


Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke kjøp piratkopier!

Piratmedisin (colourbox.com)

Når du kjøper en piratkopi kan du være med på å støtte organisert kriminalitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll