Hopp til hovedinnholdet

Hvordan øke motivasjon for fotball?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter itrolig med motivasjon til fotball.. Jeg er på et egentlig høyt nivå, jeg er på rekrutt osv. Men jeg syns ikke det er kjekt.. Hva skal jeg gjøre? Vil jeg få motivasjon igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det kan være motiverende å lage mål for seg selv, som du jobber for å oppnå på trening og kamp. Jeg vil anbefale deg å fokusere på oppgaverettede mål, og ikke på prestasjonsmål. Sett deg mål om å utvikle tekniske ferdigheter, utholdenhet og hurtighet f.eks. Ta for deg en finte du ønsker å bli bedre på, eller på langpasning og mottak, og jobb spesielt for å nå de tekniske målene du setter deg. Da blir det enklere å holde kontroll på din egen fremgang, noe som kan være motiverende. 

Hvis du ikke oppnår bedre motivasjon må du tenke gjennom hva du virkelig vil. Kanskje du trenger et lite opphold fra fotballen, og kan starte på noe annet? Kanskje du bare må redusere litt i antall økter en periode og fokusere på noe annet? Tenk gjennom hva du vil! Det kan også være lurt å snakke med både treneren din og foreldre/venner om dette. Si det som det er og vær ærlig. Kanskje noen av dine nærmeste kan hjelpe deg på riktig vei :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett