Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil begynne med pole dance. Er det mulig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Ja, jeg har aldri hatt noen spesiell interesse innenfor sport/hobbyer. Derfor har jeg aldri gått på noe, men har enda forholdsvis bra kondis/styrke. Men idetsiste har jeg hatt en stor interesse for poledance. Jeg sporte min mamma hva hun syntes om dette, og jeg fikk tillatelse fra hun, selv om jeg bare er 15. Men så kommer problemet, jeg bor i en liten by i Finnmark fylke. Hær i byen så blir man ofte omtalt som løs osv hvis man begynner med slike ting/ samt som jeg ikke TROR at byen har ett poledance kurs/skole. Hva kan jeg gjøre? Siden dette er noe jeg har veldig lyst og prøve? Steder i Finnmark de har kurs/skole (helst faste treninger/medlemskap, som feks i fotball)? Og har alderen min veldig mye og si om jeg får lov til dette, med tillatelse fra foreldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så spennnede at du vil begynne med pole dance!

Det er veldig flott at du har funnet en sport/aktivitet du er interessert i. Pole dance er en trening- og kunstform med utgangspunkt i yoga som har blitt veldig populært de siste årene. Det er nok slik at dette fortsatt er ganske nytt for mange og at mange ikke helt vet hva det er. Dette klarer du sikkert å forklare eventuelle kriktikere. Det viktigste er jo at du driver med noe du vil!

Noen kurs i poledance har 16-års aldersgrense. Du kan likevel ta kontakt og spørre om du kan få være med likevel. Undersøk hva som gjelder de tilbudene som finnes i nærheten av deg. Vi vet dessverre ikke hvilke tilbud som finnes i hjembyen din, men dette kan du sikkert få hjelp av moren din til å sjekke ut?

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett