Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge må jeg trene for å få fin rumpe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil ha en fin rumpe, har ikke så pen rumpe nå... Hvor lenge må jeg holde på vist jeg gjør 24 øvelser til dagen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Hvor lenge du må holde med trening, avhenger av ditt utgangspunkt, hva du mener med "fin rumpe", og hva slags øvelser du gjør.

Ved å trene styrkeøvelser for rumpemusklene, vil du kunne få større muskler her. Men hvordan rumpen ser ut, har også å gjøre med hvor mye fett du har i området, og for å påvirke det, må du trene hele kroppen. Kostholdet vil også ha mye å si.

Du skriver at du gjør 24 rumpeøvelser hver dag, og det er jo veldig flott! Jeg er litt usikker på om du mener 24 repetisjoner. Et tips er å trene litt forskjellige rumpeøvelser, for eksempel knebøy, utfall og seteløft, og variere mellom disse. Du kan gjerne gjøre flere serier av hver øvelse.

Hvor lang tid det tar før man ser resultater, er avhenger som sagt av ulike faktorer, men etter 4-6 uker vil du nok kunne merke en forskjell.

Jeg skjønner at det er det å ha en fin rumpe som er i fokus hos deg nå, men det er lurt å trene hele kroppen, også fordi det påvirker rumpen det og.

Aktiviteter som sykling, hoppetau, trampoline og ulike ballidretter trener også rumpen, så det å være i aktivitet og gjøre litt forskjellige ting er flott.

Jeg legger ved en artikkel med et styrketreningsprogram for hele kroppen, hvor det også er øvelser for rumpa, og en artikkel som beskriver sammenhengene mellom trening og kropp litt nøyere. Jeg legger også ved et par andre artikler som kan være nyttige for deg.

 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett