Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser et eple om dagen. Hvor mye kalorier er det?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg kan gå ned i vekt av dette? Jeg spiser 1 eple klokka 16:00-18:00 også tygger jeg kanskje 2-4 sukker fri tyggis og drikker noen ganger 1 0,5 L Pepsi Max. Jeg har anoreksi også. Hvor mange kalorier spiser jeg ca.??? Prøver å holde meg under 100 kalorier om dagen. Btw så får jeg hjelp av psykologer og leger til min spiseforstyrrelse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du spiser alt for lite per dag! Du spiser kun et eple om dagen, noe som er helsefarlig! Det er flott at du får hjelp av psykolog og leger med din anoreksi. Jeg vil anbefale deg å snakke med sin psykolog og lage avtale på hvor mye du skal spise. Følg planen og jobb med å bli frisk. Du blir ikke frisk hvis du bare spiser et eple om dagen. Et eple er under 100 kacl. 

Som sagt kan dette være helseskadelig, og jeg anbefaler på det sterkeste å være ærlig med din psykolog om hvordan du tenker og at du kun spiser et eple om dagen.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold