Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lite motivasjon for fotball, og har lyst til å slutte

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg spiller fotball på 1.laget og vi er veldig gode, men i det siste har jeg mistet mye motivasjon og jeg synes ikke at fotball er veldig gøy lenger. Jeg har lyst til å slutte men da kan det hende at laget blir ganske dårlig fordi det er en del andre som har tenkt til å slutte. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så synd å høre at du ikke lenger har like mye motivasjon til å spille fotball! Jeg kan jo ikke gi deg et fasitsvar på hva du bør gjøre, men jeg skal prøve å komme med noen forslag. Så må du selv finne ut hva som er mest riktig for deg.

Du skriver at det er flere på laget som har lyst til å slutte. Har dere tenkt noe over hva som er grunnen til at dere ikke har motivasjon til å fortsette? Det kan være lurt at dere prater sammen om dette, og at dere deretter tar et møte med treneren om det. Kanskje kan han/hun gjøre noen endringer, sånn at dere får tilbake motivasjonen?

Du skriver at du spiller på 1. laget, og det er jo imponerende. Samtidig kan det noen ganger være et høyt press på slike lag, og mye fokus på å ikke gjøre feil, og å vinne. Det er ting som kan ta vekk noe av gleden med fotballen for mange. Er det en idé å begynne på 2. laget isteden? 

Når det er sagt, så er det ikke uvanlig at motivasjonen går litt opp og ned, og det er ikke alltid at man behøver å slutte. For noen går det over av seg selv, for andre kan det være fint å trappe litt ned, eller ta en liten pause, og se om lysten komme tilbake. 

Jeg anbefaler deg å prate med foreldrene dine om dette. De kjenner deg best, og kan nok hjelpe deg å sortere tankene litt. Helsesøster kan også være en fint samtalepartner. 

Men du må gjøre det som føles mest riktig for deg. Og idrett skal være gøy, ikke et ork. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lagsport
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lagsport