Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg lære å svømme?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg kommer fra en liten bygd, hvor alle kjenner hverandre. Men problemet er at jeg ikke kan svømme, men må lære med det. Jeg tror ihvertfall at jeg klarer flyte, men får ikke fart. Har heller ikke bra pusteteknikk. Har ikke lyst til å tiltrekke meg stor oppmerksomhet rundt det. Er ikke sikker hvordan og hvor jeg skal begynne. Vi har en stor svømmebasseng her, som er åpen for alle. Har egentlig ikke lyst til en trener. men tenker at jeg ikke lærer uten en.

Besvart 11.02.2019 19:00
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du ikke har lyst til å ha så mye oppmerksomhet rundt svømmeferdighetene dine. Samtidig handler jo dette om deg, og at du skal kunne ha glede av å svømme resten av livet, ikke hva andre tenker eller mener. Det er faktisk mange som er utrygge i vann, og synes det er flaut. Men det er viktig å jobbe med det for å bli tryggere, og ha gode opplevelser i vannet.

Det at du kan flyte er en kjempegod start, og svømmetak og pusteteknikk kan man jobbe med. Jeg anbefaler deg absolutt å begynne på et kurs eller ta noen timer med en svømmelærer (eller noen andre du kjenner som har kunnskap om svømming). Er det noen tider på døgnet hvor det er lite folk i den lokale svømmehallen, og hvor du er mer komfortabel med å øve?

Sjekk ut Norges svømmeskole sine sider for en oversikt over kurs.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett