Hopp til hovedinnholdet

Når jeg trener styrke, da spesielt markløft får jeg blåmerker på beina.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 20 år. Tener aktivt styrketrening. Spesielt beintrening er jeg veldig glad i. Når jeg trener styrke, da spesielt markløft får jeg blåmerker på beina. Er sikker på at jeg ikke har vært borti noe. Får veldig vondt i beina på dag nummer 2 og blåmerkene begynner da å dukke opp. Er jo ikke noe særlig at det skjer tenker jeg. Har trent aktiv styrketrening i 2 år og det har aldri skjedd før. Er relativ sterk i beina og løfter mellom 90 til 100kg i mark. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 29.06.2019 15:07
 

Svar
Hei Jente, 20 år!

Vi i ung.no kan ikke stille diagnoser eller si sikkert hvorfor du får disse blåmerkene. Jeg vil anbefale deg å ta en tur til fastlegen din med dette, siden det er noe nytt som har oppstått for deg. Jeg skriver likevel litt på generell basis om dette under.

Det er ikke helt uvanlig å få blåmerker etter tung trening. Når man trener brytes kroppen ned, og det kan være små, sprengte blodkar grunnet treningen som gir deg blåmerkene. Hvis dette er årsaken, er det ufarlig og ikke noe du trenger å gjøre noe med. Pass på at du får nok hvile mellom treningsøktene dine, slik at kroppen får restituert seg godt nok.

Lykke til!
Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett