Hopp til hovedinnholdet

Er challenger hvor man skal løpe 1 time hver dag i 100 dager farlig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei 16 år gammel jente som synes trening er gøy,jeg har sett mange challenger hvor man skal løpe 1 time hver dag i 100 dager og jeg lurer på om dette er farlig ? Kan hjertet overbelastes? Familien min er også rammet av en hjerte sykdom som 2 i nær familie har fått jeg har den ikke men er på årlige sjekker og har genet så i realiteten kan jeg også få det, så er det farlig å trene så mye ?

Besvart 13.08.2019 09:27
 

Svar
Hei Jente, 16 år!

Så fint at du synes trening er gøy! Hvor mye man bør trene, og hvor bra det er å løpe en time hver dag avhenger av hva en vil oppnå. Dette finnes det ingen fasit på. 

Det viktigste er at treningen bør trappes opp gradvis. Dette for at kroppen skal kunne tilpasse seg belastningen og unngå skader. Det er lurt å kombinere riktig belastningsstyring og basistrening. Jeg vil heller ha fokus på å trene jevnt og trutt med aktiviteter som du liker fremfor å delta på en challenge som du beskriver. 

Her kan du finne gode tips om basisøvelser relatert til løping: Løping

I forhold til den arvelige hjertesykdommen må du høre med legen din om hva som er anbefalt treningsmengde for deg.

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett