Hopp til hovedinnholdet

Avtale med treningssenter

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, får noen måneder siden når jeg var 17 år skulle jeg starte på en treningssenter. Hadde snakket med mamma på forhånd og hun sa jeg skulle få lovt til å starte der. Så snakket jeg med treningssenter f2f og fikk en adgangschip og kontrakt som jeg skulle ta med hjem. Men, mamma hadde ombestemt seg og signerte derfor aldri kontrakten. Jeg brukte heller aldri min adgangschip på grunn av det. Jeg har i ettertid flyttet til pappa som bor mange timer unna og har ikke muligheten til å levere tilbake adgangschip. Kan likevel trengssenteret krevet at jeg betaler den første måned? Eller skal jeg i prinsippet bare betale en erstatning for adgangschippet?

Besvart 24.09.2019 10:21
 

Svar
Hei

Når treningssenteret sender med deg en kontrakt hjem slik at moren din kan signere på den, og hun ikke gjør det, så tenker jeg at avtalen ikke er inngått. Og da kan heller ikke treningssenteret kreve at du skal betale for den første måneden. Men les gjennom avtalen og se hva som står der. Hvis det står noe om at personer under 18 år må ha signatur fra foresatte, så mener jeg det er vanskelig å si at avtalen er inngått uten denne signaturen. Og da kan du sende en e-post til treningssenteret der du skriver at du anser at avtalen ikke er inngått fordi moren din ikke signerte, og at du derfor heller ikke er pliktig å betale medlemsavgift. 

Adgangschip'en kan nok treningssenteret kreve at du dekker hvis du ikke leverer den tilbake. Men kanskje du kan sende den til dem i posten? Spør om det også i e-posten du sender dem. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett