Familien min kontrollerer meg. Hva skal jeg gjøre? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Familien min kontrollerer meg. Hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg ble født inn i en muslimk familie men tror selv ikke på Allah. Har prøvd å si det til dem men de aksepterer det ikke for det blir skam for familien om noen finner ut. De sier jeg må gifte meg med en muslimsk mann når jeg blir eldre men hva om jeg vil gifte meg med noen andre. Jeg vil ikke skuffe dem og jeg vet det er store konsekvenser for dette i muslimske familier. Jeg vil også ha sex før ekteskap, er ikke sikker på om jeg vil gifte meg engang. Muslimske jenter kan ikke miste jomfrudommen får ekteksap, men er redd for at jeg har mistet den når jeg syklet els. Jeg vil flytte ut når jeg blir eldre og leve live mitt på min måte men er ganske sikker på at jeg mister familien min om jeg gjør det. Jeg synes livet mitt er urettferdig og at muslimske gutter har flere muligheter enn jenter. Jenter blir behandlet som dritt med null respekt og jeg kan ikke leve på denne måten.

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer