Jeg er 15 år og skal tvangsgiftes med min fetter som er mye eldre Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jeg er 15 år og skal tvangsgiftes med min fetter som er mye eldre

account_circle

SPØRSMÅL

Hei,jeg er ei jente 15 år, foreldrene mine vil gifte meg bort til fettern min som bor hr i Norge. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre akkurat nåå, vi skal bli forlova om noen fåå uker;/. Og jeg fikk også vite at han er veldig eldre enn meg, sånn tjuefem år. Jeg kan ikke liksom være imot eller det har jeg prøvd, men faren min sier at "jenter kan ikke velge med hvem de skal gifte seg med" liksom forelrene velger for dem. Han sier "vi vil bare ha ditt beste", han sier selv om du ble født og oppvokst i Norge så skal du ikke ta kulturen dems. Det gikk ikke å diskutere med ham for vis jeg sier et ord så klikker han bare. Og jeg kan ikke bli imot.. Jeg hadde to søsken som var eldre enn meg og de ble også giftet sånn for noen år siden med en som bor i hjemlandet, når de var omtrent like store som meg. Pappa sier hele tiden "si meg hva som er forskjellen mellom deg og søsterene dine" Sånn sier han når jeg prøver å si noe. Jeg har også mange kusiner hr i Norge og de ble også giftet sånn og mange av de er like gamle som meg. Det verst er at det er bare jeg som har noe imot, i hele familen min, jeg kan ikke tro på det... vet ikke hva jeg skal gjøre! Kusinene mine mener at jeg er heldig fordi de ble giftet med en som bor i hjemlandet. Jeg kan ikke si et ord til noen andre for da blir jeg sendt i hjemlandet og kommer til å bli mishandla der. Jeg føler at det er forsent.
account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer